Informatie over tarotkaarten

Tarotkaarten worden al jaren lang gebruikt. Voornamelijk vroeger werd er veel geloofd in de werking en de betekenissen van deze kaarten. Ook vandaag de dag zijn er nog veel mensen te vinden die geloven in en werken met de tarotkaarten. Hoe werden deze kaarten vroeger gebruikt, en hoe is dit eigenlijk ontstaan?

De eerste tarotkaarten

De eerste tarotkaarten werden gemaakt tussen 1430 en 1450 in drie verschillende plaatsen. Het gaat hierbij om de plaatsen Milaan, Ferrara en Bologna. Al snel werden er allegorische voorstellingen toegevoegd aan de kaarten met behulp van vier kleuren. In de loop der jaren zijn er vele variaties gekomen op de originele tarotkaarten. Voornamelijk in Frankrijk zijn de tarotkaarten erg populair geworden.

Magie en mystiek

Na verloop van tijd werden de kaarten steeds meer in verband gebracht met magie en mystiek. Zo zouden de kaarten vragen kunnen beantwoorden, en tevens inzicht kunnen geven in de toekomst. Hoe dit wordt gedaan? Door de verschillende afbeeldingen en symbolen dat zich op de kaarten bevinden kan er worden gekeken naar de toekomst van iemand. Om dit inzicht te kunnen krijgen dient men wel te geloven in de verschillende soorten tarotkaarten en de werking er van.      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *